2012


На 4.12.2012г. в Гимназия „Св. Кл. Охридски“ се проведе традиционния вече конкурс „Аз, компютърът и…“, който тази година е на тема „Цифрова фотография“.

Целта е да се провокират творческите търсения на участниците, със средствата на фотографията да изразят мислите, чувствата и отношенията си по темите. За участие тази година се явиха 12 ученици от различни класове. Те представиха с мултимедийна презентация по една снимка от предварително зададените 4 теми, а именно:

Тема 1: Хората в моя роден град;
Тема 2: Животът в моя роден град;
Тема 3: Природни явления /изгрев, залез, дъга, светкавица, есен, дъжд, и други/;
Тема 4: Улови мига на доброто в училище.

Участниците бяха оценявани от жури в състав: Генка Николова – преподавател по изобразително изкуство, Анелия Андонова – ученичка от 12 клас и Васил Славков – компютърен специалист и фотограф. Критериите за оценяване бяха съответствие с темата, оригиналност, композиция, творчество и защита на проекта. Публиката също имаше възможността да оценява най-атрактивно представелият се участник с помощта на анонимна анкета.

По тема 1 – „Хората в моя роден град“, журито класира на първо място Стилиян Иванов от 11а клас, на второ Камелия Стоянова от 9а клас, а на трето място Александър Христов от 10а клас. По тема 2 „Животът в моя роден град“, на първо място се класира Йоана Стойкова12а клас, на второ Камелия Стоянова от 9а клас, а трета се класира Теодора Никова от 11а клас. По тема 3 „Природни явления“ на първо място бе класиран Александър Христов от 10а клас, на второ място Иван Кирилов от 9в клас, а трета бе класирана Теодора Никова от 11а клас. По последната тема „Улови мига на доброто в училище“, журито класира на първо място Стилиян Иванов, на второ класира Теодора Никова, а на трето място бе класиран Виктор Желев от 9в клас.

Наградата на публиката спечели Стилиян Иванов. За всички класирали се в призовата тройка имаше грамоти и предметни награди, а за публиката имаше почерпка със сладки изкушения.

 

Към галерията