Първи училищен звънец за учебната 2022/2023 година в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово

Публикувано в Новини на 17.09.2022 в 9:36 часа

ПГ „Св. Климент Охридски“ – едно от престижните учебни заведения в област Ямбол, за поредна година посрещна своите ученици с тържествена програма в първия учебен ден. С много настроение младежите прекрачиха прага на училището за новата 2022/2023 година.

Сред официалните гости бяха Председател и членове на Управителния съвет на Училищното настоятелство, Председател и членове на Обществения съвет, директори, родители, бивши учители и възпитаници на гимназията.

Стартът на официалната церемония бе даден с посрещане на знамето на профилираната гимназия. Под звуците на химна бе издигнат националният флаг.

„15 септември е най-вълнуващият ден за българското училище. Той е предизвикателство и отговорност, възможност за нови успехи и възможност да утвърдим името на ПГ „Св. Климент Охридски“ като водещо учебно заведение не само в Елхово и в областта, но и в национален мащаб… Да си пожелаем новата учебна година да бъде здрава, успешна и цветна, с много творчески изяви и награди!“ Това каза директорът Йовка Драгоева в приветствено си слово за успешен старт на 2022/2023-та.

Безспорно най-развълнувани бяха новоприетите ученици от VІІІ клас, които от днес, заедно със своите родители, стават част от голямото и сплотено семейство на Гимназията. Водещите празничната програма – Никол и Силвия-Александра, пожелаха на осмокласниците да съхраняват духа на достойни климентовци, а на зрелостниците от XII клас – най-емоционалната и най-успешната от всичките предходни години.

Поздравителен адрес беше прочетен от Петър Киров – кмет на община Елхово.

В официалната церемония по откриването на новата учебна година участва читалище „Развитие“ – Елхово с вокално студио „Вдъхновение“ и танцов състав „Младо тракийче“. След чудесните изпълнения на учениците от гимназията прозвуча първият звънец. В духа на добрите български училищни традиции г-жа Драгоева разплисна менче с вода пред осмокласниците с пожеланието: „На добър час!“ и отчупи първата хапка от погачата. Новите ученици прекрачиха първи прага на школото, а след тях – и останалите, заедно с класните си ръководители.

За учебната 2022/2023 година в профилираната гимназия ще се обучават 241 ученици. Училището е с пълен капацитет на педагогически и непедагогически персонал.  52-ма са осмокласниците от новосформираните профилирани паралелки: VIII „А“ клас – профил „Математически“ и VIII „Б“ клас – профил „Предприемачески“.

Здрава и успешна учебна година, ученици и учители от ПГ „Св. Климент Охридски“!
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068