Поредно отлично представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на НОИТ


На 14 май 2022 г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8-А клас се явиха на финалния кръг на олимпиадата по Информационни технологии, който за трета поредна година се провежда онлайн, излъчван по области. Техен ръководител е ст. учител Петя Димитрова.

Осмокласниците от елховската профилирана гимназия, допуснати до националния кръг на олимпиадата с 84 точки, презентираха разработена от тях игра „Skilful hands“ – за проверка на умения, самообладание и бързина, създадена с комплект на Ардуино и подходящ програмен код. Момчетата се представиха отлично на защитата на проекта, с резултат Отличен 5,50 и 7-мо място в класирането. Крайното класиране е обобщено въз основа на двете части на олимпиадата – тест и представяне.

Националният кръг се провежда в 7 възрастови и тематични категории, разделен на две части – тест за проверка на знанията по ИТ и представяне-защита на проект пред публика и жури. На финала се състезаваха 15 проекта от цялата страна в категорията Мултимедийни приложения „8-10 клас“.

Директорът на ПГ „Св. Климент Охридски“, Йовка Драгоева, поздрави Диан и Димитър, както и техния ръководител, за постигнатите резултати в силна конкуренция с най-добрите ученици в страната, пожелавайки им бъдещи успехи. Момчетата са предложени за награда по случай 24 май.
Последно публикувано в Награди
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068