ЕДИН ПО-РАЗЛИЧЕН ЧАС НА КЛАСА В ПГ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – ЕЛХОВО

Публикувано в Новини на 28.03.2022 в 11:59 часа

Учениците от гимназиален курс вече са достатъчно големи, за да започнат да се замислят за своето бъдеще. Изключително важно за тях е да открият подходящо поприще и съответно да решат дали и как ще продължат образованието си след като завършат училище. За да изберат с какво да се занимават обаче те трябва да са наясно с особеностите на различните професии.

Във връзка с кариерното ориентиране на младите хора, както и с планираните дейности на педагогическия съветник в гимназията, учениците от 11-а клас имаха възможност да прекарат един много полезен и емоционален час на класа.

На 28.03.2022 г. техен гост беше Даниела Трендафилова главен юрисконсулт в община Елхово и родител на Антония от същия клас. Тя беше достатъчно любезна да приеме поканата на класния ръководител Генка Николова, и успя да отдели от времето си, за да се срещне с нейните възпитаници.

Г-жа Трендафилова разговаря с учениците, информирайки ги за същността на юридическата професия, за мотивите при избора й да следва специалност „право“, за различните длъжности, които е заемала (юрист, адвокат, съдия), както и за правата и отговорностите на младежите като граждани.  Paзĸaзът й, последван от въпроси на единайсетокласниците, беше твърде пoĸaзaтeлeн  ĸoлĸo мнoгo ĸaчecтвa тpябвa дa пpитeжaвa eдин пpoфecиoнaлиcт oт cиcтeмaтa нa cъдeбнaтa влacт, зa дa бъдe иcтинcĸи aвтopитeт зa oбщecтвoтo.

Учениците, класният ръководител, както и Йовка Драгоева – директор на гимназията, благодариха на г-жа Трендафилова за отзивчивостта, за създадената ползотворна и емоционална атмосфера при посещението й в часа на класа.

Тазгодишната среща на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“  с родител от съответния клас се вписва в създадената вече традиция – трета поред за последните три години.
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068