Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово отвори врати за новата учебна 2021/2022 година

Публикувано в Новини на 15.09.2021 в 14:26 часа

15 септември – вълнуващ ден, очакван с нетърпение от всички, съпроводен с най-хубави чувства и емоции!

Въпреки предизвикателствата на поредната извънредна обстановка в страната, обусловена от Ковидната вълна, тържествената церемония по откриване на новата учебна година премина с въодушевление и с много слънчево настроение в двора на ПГ „Св. Климент Охридски“ при спазване на епидемичните мерки. Естествено най-развълнувани от всички бяха осмокласниците, защото 2021-2022 за тях е едно своеобразно начало.

Стъпваща на традициите, официалната церемония започна  с посрещане на училищното знаме, издигане на националния трибагреник и изслушване на химна. Директорът на гимназията, г-жа Йовка Драгоева, отправи приветствие към учениците и учителите: „,Готови сме за новите предизвикателства на утрешния ден. Нека прекрачим в новата учебна година с вяра и оптимизъм!“.  Тя пожела на всички здрава, спокойна и присъствена учебна година.

Последваха стихове и прочувствени слова от водещите празничната програма Силвия и Никол. След бурно аплодираните изпълнения на десетокласничките от мажоретния състав към ОДК –Елхово и на вокална група „Вдъхновение“ към НЧ „Развитие – 1893“ – Елхово, учениците и учителите изпратиха училищното знаме. Символично беше ударен първият звънец, а Директорът плисна менче вода пред входа на гимназията с пожеланието: „На добър час!“

Първи, с маски на лицата, в сградата на училището влязоха осмокласниците, а след тях –  останалите ученици по класове.

В ПГ „Св. Климент Охридски“ стартът на 2021-2022 учебна година е даден – година, която вероятно ще бъде изпълнена с трудности, но и с иновации, с надежда за поредни успехи и поводи за усмивки.

Здрава и съзидателна учебна година, ученици и педагози!
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068