Знаещи и можещи дори в моменти на извънредно изпитание


Липсата на физически контакт не означава, че присъщата за учениците на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ активност отслабва.

Биляна  Кръстева от XI-а клас зае второ място в категория „Фотография“ (втора възрастова група) на Националния конкурс „Водата извор на живот 2020“ – Бургас. Сред разнообразието от художествени снимки на ученици  от цялата страна, фотографията на Биляна впечатли журито със своите композиция и умение, не на последно място – и с въздействието си. Поради извънредната ситуация, награждаването на единайсетокласничката ще се осъществи дистанционно.  Към Виртуалната изложба.

На Областния кръг на олимпиадата по ИТ Георги  Иванов от IX-а клас участва с представяне на реализиран собствен проект “Physics for everyone” – приложение за компютър с тестове по физика. Те са предназначени за учители и ученици, давайки възможност на учителя да въвежда нови тестове за пожеланите от него уроци, а на ученика – да решава тестовете и да използва специален калкулатор и формули. Георги е предложен от Областната комисия на олимпиадата по ИТ (с 79 точки) за Национална олимпиада 2020 година.

Успешният проект на Георги е под ръковоството на  Петя Димитрова, старши учител по Информатика и ИТ в училището. Тя е ментор и на младата фотографка, призьор в Националния конкурс.

Директорът на ПГ „Св. Климент Охридски“, г-жа Йовка Драгоева, приветства поредния успех на възпитаниците на училището, изразявайки задоволство и от екипната им работа с учителя. Тя отправи апел към учениците и техните родители, към учителите от учебното заведение: Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в извънредната ситуация, защото това ще подпомогне  успешното полагане на предстоящите изпити и благополучното приключване на учебната годината.“
Последно публикувано в Награди
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068