Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ чества Патронния си празник с реновиран физкултурен салон


Днешният 6 декември, когато Българската православна църква отбелязва  Св. Николай Чудотворец, беше  още по-празничен за ПГ„Св. Климент Охридски“. Поводът – Патронният празник на училището и официалното откриване на обновения физкултурен салон.

Кулминацията на Климентовите дни започна в петъчния ден с официална церемония в ремонтирания физкултурен салон на гимназията. Тържествено освещаване и благослов за здраве на ученици, учители и служители на училището отслужи отец Николай Клюнков.

Директорът на учебното заведение – Йовка Драгоева, произнесе приветствено слово, споделяйки: „За наша радост и за радост на екипа на училището, след своето посещение в  гимназията през януари, Министърът на образованието веднага откликна на молбата ни за предоставяне на финансови средства за реновиране на спортния салон и преведе необходимата сума. Ремонтът се осъществи и сега виждаме един напълно обновен физкултурен салон, на който изключително много държа, защото спортът трябва да се развива успоредно с образованието и да се развиват „ръка за ръка“. Без подкрепата на МОН и съдействието на Кмета на община Елхово нямаше да имаме това съвременно съоръжение.”

Лентата на реновираната спортна зала заедно срязаха Директорът на ПГ „Св. Климент Охридски“ и Кметът на община Елхово под радостните аплодисменти на присъстващите.

Г-н Петър Киров честити обновената придобивка на гимназиалната общност, пожелавайки здраве, успехи в знанието и спорта.

Обновяването на физкултурния салон е отдавна очаквано събитие от възпитаниците на средното училище. Фирмата, извършила строително-ремонтните работи, е „АРК – Билдинг“ ООД – гр. Ямбол. Положен е нов под с винилово покритие, монтирана е армировка, сменени са вратите, поставени са нови метални решетки на прозорците, шпакловани и боядисани са стените, тавана, радиаторите, поставени са нови осветителни тела, освежени са фоайето и съблекалните. Учениците и учителите по физическо възпитание изразиха задоволството си, че могат да спортуват в обновената просторна зала.

Натали Михова и Андрея Кирова, водещи програмата по официалното откриване на реновирания спортен салон, прочетоха поздравителния адрес  на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, в което се казва: “Похвални са усилията, енергията и професионализмът на ръководството и на учителите в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ да развиват училищните традиции и да представят възможност за изява на своите възпитаници…“.  Двете десетокласнички заредиха допълнително всички с празнично настроение. Прекрасното изпълнение на Младежката певческата група от ПГ „Св. Климент Охридски“ с ръководител г-жа Снежана Делчева се разля в залата и акустиката я пренесе в сърцата на присъстващите.

След официалната част на празника в обновения физкултурен салон на ПГ „Св. Климент Охридски“ се проведоха финалните състезания по волейбол и тенис на маса. Връчиха се и грамотите на победителите.

Сред гостите на празника бяха и представители на Обществения съвет и Училищното настоятелство, директори и учители, възпитаници на Гимназията.

Честит празник и на бъдещите победители в спорта, в учението и в живота!
Последно публикувано в Награди
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068