Интерактивен урок по Информатика в VIII-А клас

Публикувано в Новини на 27.02.2019 в 18:07 часа

Група ученици от VIII-А клас, с ръководител  гл. учител Катя Димитрова, проведоха открит урок по Информатика на тема: „Тип Низ. Упражнение“.

Гости на изявата бяха директорът на гимназията Йовка Драгоева, класният ръководител Биляна Иванова, преподавателите по информатика, учители и съученици от учебното заведение.

Учебният час започна с проверка на теоретичните знания на осмокласниците – тип низ, променлива, дефиниране на променливи, идентификатори и изисквания към тях, операции с низове. В хода на урока учениците бяха разделени на няколко екипа за създаване на приложение по предварително зададени условия. След проектирането на избраното приложение, последва екипното му представяне пред всички присъстващи. Младите информатици отговаряха на зададените от преподавателя въпроси, относно разработването на проектите или извършване на промени по тях. Във финалната част на открития урок, Георги Иванов представи своя проект на тема: „Триизмерни фигури в шести клас“, с който ученикът ще се яви на Областния кръг на олимпиадата по ИТ.

Директорът – госпожа Йовка Драгоева, благодари на осмокласниците от профил “Математически” за интересния урок, похвали разработката на Георги и му пожела успешно представяне на олимпиадата.
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068