Последен звънец за Випуск 2018

Публикувано в Новини на 16.05.2018 в 14:17 часа

Днешният 15-ти май беше последният учебен ден за абитуриентите от Випуск 2018 година, който те ще носят дълго в сърцата си. Изписаните по лицата им усмивки заредиха атмосферата със силни емоции, а останалите – учениците, учителите, родителите и гостите, бяха част от красивия им празник.

Гости на церемонията по изпращането на дванадесетокласниците бяха:
Петър Киров – кмет на община Елхово; Георги Георгиев – старши експерт в РУО Ямбол; гл.асистент, доктор Силвия Върбанова – от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“; председател и членове на Управителния съвет на Училищното настоятелство; членове на Обществения съвет на гимназията; Ивана Кърева – директор на Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК; бивши учители; родители.

Бяха получени два поздравителни адреса – от кмета на община Елхово и от Красимир Стоилов – началник на РУО – Ямбол.

Фокусът на тържеството в ПГ „Св. Климент Охридски“ бе поставен върху младия, целеустремен и пъстър човек, имащ способността да постига целите си. Точно такива бяха и прекрасните абитуриенти, които за последен път, уверени и жизнерадостни, чуха последния си училищен звънец. Менче с вода се изля пред краката на младежите и девойките за успех и късмет в живота.

По традиция училищното знаме се предаде на следващия випуск със заръката – да го пази чисто и неопетнено.

Директорът гимназията, г-жа Йовка Драгоева, изрази в приветствието си вярата, че възпитаниците от випуск 2018 ще посрещат достойно предизвикателствата на живота и ще израстват още по-силни и все по-мъдри. Тя им пожела успешни резултати на предстоящите матури и на кандидатстудентските изпити, както и възможността да реализират всичките си цели и мечти.
От името на Випуска, вълнуващо слово произнесе Никол Шиварова от XII-а клас.

На церемонията, гл. асистент доктор Силвия Върбанова от Великотърновския университет, връчи грамота и награда на Станислава Иванова от XI-a клас, спечелила трето място на XI-тия математически турнир на Великотърновския университет „Св. Кирил и Методий“. Академичният представител отправи поздравителни слова и към тазгодишните абитуриенти.

Кулминация на тържеството бе литературно-музикалната програма по идея на Пламена и Карина от XII-а клас, с водещи – единайсетокласничките Петя Кючукова и Дона Нешева. Красивото хоро на танцьорите към Общинския детски комплекс и изпълненията на вокална група „Вдъхновение“ към читалище „Развитие“ предизвикаха весели емоции и малко тъга у зрелостниците, разделящи се с преподаватели, приятели и любимо училище. Изречените пародии на популярни стихотворения от десетокласничките Денимира и Дойка, напомниха, че всяко ново начало младежите трябва да посрещат с усмивка и доза ирония. Животът е прекалено важен, за да се говори само сериозно за него.

Над майското небе на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ полетяха десетки разноцветни балони, а тържественото изпращане завърши с българско народно хоро, под музикалния съпровод на гайдаря Захари.

На добър път, момичета и момчета от Випуск 2018! Уроците не свършват с последния училищен звънец – винаги бъдете отворени за нови предизвикателства, търсете и мечтайте!
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068