Още едно цветно завършване – изпращане на випуск 2017 от Профилирана гимназия „Св.Климент Охридски”

Публикувано в Новини на 26.05.2017 в 11:41 часа

Днес зрелостниците бяха тържествено изпратени от своите съученици и преподаватели в двора на училището. И тази година церемонията се проведе по оригинален сценарий, предложен от дванайсетокласниците, с приятни изненади за всички присъстващи.

С голямо вълнение бяха изпратени 12-а, 12-б, 12-в класове. С тях бяха класните им ръководители: г-жа Генка Николова, г-жа Катя Михайлова, г-н Димитър Узунов.

След последния „Час на класа“ и последния звънец, Директорът на гимназията плисна пред абитуриентите менче с вода, за да бъде успешен житейския им път.

Гости на събитието бяха: г-жа Пепа Кючукова – зам. кмет на Община Елхово и член на Обществения съвет на Гимназията; г-н Георги Георгиев и г-жа Роса Георгиева – старши експерти в РУО Ямбол; членове на училищното настоятелство; бивши учители и родители.

С емоционално слово, г-жа Йовка Драгоева поздрави учениците за постигнатите резултати. Тя им пожела успешно представяне на предстоящите зрелостни изпити, да бъдат приети в избраните от тях университети, да носят с чест и достойнство името на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“, а също така – да имат куража да реализират всичките си мечти.

От името на Випуска, думи на благодарност към директора и учителите отправи Мирослава Стоева от 12-а клас. Тя връчи закачливи грамоти на любими преподаватели.

Завършващите със смесени чувства на радост и тъга се сбогуваха с училищното знаме, с учителите, с по-малките си съученици и приятели. Скандиранията от 1 до 12 не спираха… Цветни фойерверки полетяха към небето като символ на полета към успеха.

Изнесената разнообразна програма показа колко талантливи музикални и артистични млади личности се учат в гимназията.

Тържеството завърши с песенно народно хоро, с пожелания за бъдещи срещи и съхраняване на приятелството.

На добър път, мили млади хора! Нека най-хубавата част от живота ви започне днес!
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068