Отличено представяне на Дойка Христова Иванова от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово, на 42-та Национална олимпиада по биология и здравно образование в гр. Хасково


На 1 и 2 април 2017 г. в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – гр. Хасково, се проведе 42-та Национална олимпиада по биология  и здравно образование за учебна 2016/2017 година.

Профилирана гимназия  „Свети Климент Охридски“ – гр. Елхово, имаше свой участник в лицето на Дойка Христова Иванова, ученичка от 9-а клас. Ръководител на Дойка беше г-жа Маринка Стоева – старши учител по биология и здравно образование.

В първата възрастова група участваха 61 ученици. Националният кръг включваше два етапа, които се проведоха в два последователни дни. Първият етап се състоеше в решаване на тест от теоретични задачи, а вторият – в решаване на практически задачи за всяка област на биологично знание /ботаника и зоология/.

Дойка  участва  за втори път в Национална олимпиада по биология и здравно образование. Възпитаничката на гимназията се представи отлично и в двата етапа с общ брой точки – 101,95 от теория и практика. Този резултат я класира на 8-мо място. Тя зае позиция след учениците от Природо-математически гимназии от София и Бургас, получи лично похвала от доц. д-р Албена Йорданова – председател на Националната изпитна комисия и  достойно представи  себе си, училището, град Елхово и област Ямбол.

Дойка е талантлива, амбициозна и с много интереси. Отлична ученичка в паралелка с Природоматематически профил – Математика, обича биологията и природните науки, желае да изучава медицина.

Ръководството на училището й пожелава много успехи и бъдещи участия в национален отбор за международни олимпиади!
Последно публикувано в Награди
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068