Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ чества Трети март

Публикувано в Новини на 02.03.2017 в 13:28 часа

Гордостта от делата на нашите предци и днес зове към признателност и преклонение, държи будно националното самосъзнание и патриотичните пориви. Затова днес, на 02.03.2017 година, в навечерието на Националния празник на България – Трети март, учениците и техните учители тържествено отбелязаха във фоайето на гимназията 139-та годишнина от Освобождението.

Младите хора, под ръководството на г-жа Снежана Делчева, бяха подготвили кратка поетична композиция от стихове за героизма на загиналите за свободата на България и за Освобождението. Учениците рецитираха пламенно и накараха своите съученици да се почувстват горди, че са българи.

Градусът на българщината вдигна и изпълненията на възрожденските песни „Хубава си моя горо“ и „Райна Попгеоргиева“ от осмокласниците и деветокласниците. Празникът се обогати с една нова инициатива, чрез която да се почувства възрожденския дух и атмосфера – с изпълнение на патриотичните песни, изпети не само от участниците в програмата, но и от всички ученици на гимназията. Младежките гласове огласиха сградата на училището. По стародавнашна българска традиция – изви се празнично хоро.
На 3 март учители и ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ ще се включат в общоградското тържество, организирано от Община Елхово, по повод Националния празник.
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: info-2831522@edu.mon.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0879124915