Ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ с награди от конкурс за есе на английски език


Възпитаници на елховската профилирана гимназия се представиха повече от впечатляващо в конкурса за есе на английски език, организиран от СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Ямбол по случай 84 години от създаване на учебното заведение.

На 20.11. 2023 г., в Средното училище,  се състоя награждаване на отличените работи. Усилията на Ивета Видева от XI а клас и Ралица Асенова от VIII а клас на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ –  гр. Елхово бяха оценени високо, възнаградени с диплом и предметна награда.

В конкурсната надпревара взеха участие 16 ученици от Елхово, които трябваше да проявят творческо мислене и креативност, както и да изразят мнението си по поставения проблем, прилагайки знания и умения на английски език. Средношколците писаха есета на английски език по темите: „Дете без образование е като птица без криле“ (VII – VIII клас); „Образованието не е подготовка за живота, а самият живот“ (IX – X клас); „Образованието е ключът, който отключва златната врата на свободата“ (XI – XII клас) .

Преподавателите по английски език, Петя Вълчанова и Петя Василева, изразиха удовлетворение от доброто представяне и на некласиралите се техни ученици.

Директорът на ПГ „Св. Климент Охридски“ – Катя Димитрова поздрави младите таланти и учителите, както и всички участници – за приноса в издигане престижа на училището, пожелавайки им здраве и нови успехи в предстоящи нови конкурси.
Последно публикувано в Награди
Контакти

Email: info-2831522@edu.mon.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0879124915