Първо място за ПГ “Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово в областен куиз


Отборът от 15 възпитаници на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски беше сред 11-те гимназии – участници в Куиз Състезание, което се проведе на 06.11.2023 г. в гр. Ямбол. Средношколците се завърнаха от областния град със шампионската купа, заели призовото I-во място!

Събитието, под наслов „Изборът да си независим“, се осъществи в спортна зала „Диана“ и е по инициатива на местния клуб „Инър Уийл“, съвместно с Община Ямбол и Превантивно-информационния център. Специален гост беше телевизионният водещ и певец Деян Славчев – Део. Целта на приключилия вече състезателния куиз е осмисляне на зависимостите и последиците, причинявани от употребата на наркотици.

По предварително обявен регламент нашите участници излъчиха 5-ма основни играчи за куиз викторина: Габриела, Никол, Димитър Маджаров, Кристиян Киров от X-a клас и Жулиен от XI-б клас, а останалите имаха статут „зрител-участник“ и се състезаваха в спортните игри: Георги Киров, Данаил Радев, Станислав Атанасов от IX-а; Адриан Радев и Петър Славов от X-a клас; Веселин Иванов от X-б клас; Борислав Обретенов, Живко Иванов, Ивайло Янакиев, Максимилиян Минчев от XI-б клас. Всички бяха въвлечени в куиз надпреварата и чрез личен смарт телефон, тъй като решенията на поставените задачи се вземаха отборно. Според предварителните условия на спортните игри елховският екип предизвикваше избрани гимназии, а той – предизвикван от други.

Представянето на профилираната елховска гимназия заслужава само адмирации, защото учениците показаха как се воюва – безкомпромисно и с пълно раздаване, за училищната чест.

Суперлативи за впечатляващото представяне на отбора изказаха ръководителите му  Маринка Стоева и Живка Андонова.

Директорът на ПГ „Св. Климент Охридски“ – г-жа Катя Димитрова, поздрави учениците за завоюваното ПЪРВО място, за показаните отлични комуникационни  и спортни умения, екипна работа и креативност в състезанието Куиз.

Браво, млади елховци! Гордеем се с Вас!

 
Последно публикувано в Награди
Контакти

Email: info-2831522@edu.mon.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0879124915