Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – град Елхово – отново с повод за гордост


На 2.11.2023 г. Диплом от финален кръг на Международната олимпиада Kings България за 2022/2023 година връчи директорът на гимназията, Катя Димитрова, на учениците Павлин Демирев  и Божидара Маразова.

За представянето си по английски език, двамата – вече деветокласници, получават сертификат II степен. Павлин достига същата степен и по БЕЛ, а е победител по математика в квалификационното първенство. Той ще е част от националния отбор, представящ България по време на Международния финален шампионат, който ще се проведе в Полша през декември т.г. и ще бъде в присъствена форма.

Учители на Павлин и Божидара по съответните учебни дисциплини са Стоянка Янева, Калинка Колева, Виолета Илчева и Петя Василева.

Госпожа Катя Димитрова поздрави двамата възпитаници на гимназията за изключителните резултати от финалния кръг на Международната дистанционна олимпиада Кингс, връчвайки им индивидуални благодарствени писма и награди, както и на учителите им – за повишаване мотивацията на учениците за постигане на по-високи нива на знания. „Деца, Вие сте поредно доказателство за това, че успехите се постигат с упоритост, труд и постоянство.“

Павлин Демирев получи и парична награда от председателя на Училищното настоятелство – Еленка Христова.

Успех, Павлине, в Полша!
Последно публикувано в Награди
Контакти

Email: info-2831522@edu.mon.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0879124915