Ден първи на новата учебна година в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“

Публикувано в Новини на 21.09.2023 в 15:00 часа

Денят, в който учениците от ПГ „Св. Климент Охридски“  изпратиха  незабравимото доброволно лято, оставяйки след себе си прекрасните изживявания от ваканцията, за които с усмивка ще си спомнят през новата учебна година.

15 септември 2023-та! Пролет през есента. Празник на пътя към смисъла! Ново начало на поредния цикъл от безкрайната спирала на знанието. Средношколците са пораснали, събрали сили и енергия , те – в заедност с учителите,  стартират образователната година с нов заряд.

Тържеството започна с официалната церемония по издигане на националния трибагреник, изслушване химна на Република България, посрещане на училищното знаме и приветствено слово на директора. С респект и уважение към труда на ученици и колеги, г-жа Катя Димитрова акцентира върху успехите на училището и неговите възпитаници. В речта си тя се обърна и към новопостъпилите осмокласници с думи на задоволство за избора, който са направили.

Гости на официалното откриване на новата учебна година бяха: Петър Киров  – кмет на община

Елхово; доскорошният директор на гимназията – Йовка Драгоева, председател и членове на Управителния съвет на Училищното настоятелство ; председател и членове на Обществения съвет на гимназията; директори, учители и родители.

Получиха се поздравителни адреси от кмета на общината; началника на Регионално управление на образованието – Ямбол – Стойко Стойков; проф. Стоян Денчев – председател на Общото събрание на университета по библиотекознание и ИТ, почетен председател на Съюза на народните читалища; подп. Иван Бъчваров – началник на Военното окръжие и степен – Ямбол.

За празничното настроение допринесоха водещите програмата Габриела и Гергана от 10а клас, песните на дванайсетокласничките Никол Хаджиева и Десислава Илиева, на Ивета Видева от 11а, както и хората на момичетата от школата за народни танци при НЧ „Развитие – 1893“ „Младо тракийче“, с хореограф Марина Ковачева.  Новодошлите осмокласници изглеждаха малко смутени, но въпреки това в очите им личеше гордост и нетърпение да продължат образованието си точно в тази гимназия и да срещнат нови приятели. Противно на тях, скорошните дипломанти бяха уверени, но посрещнаха своя последен първи учебен ден и с лека тъга.

След плиснатата от директора вода пред входа на учебното заведение и символичното биене на училищния звънец, средношколците и класните им ръководители по стара традиция бяха посрещнати с погача, получавайки послание за успех. Сградата, стилно украсена, разтвори прегръдка, за да посрещне учениците с освежения си интериор за първи час на класа.

Продължава пътят към необятните простори на учението и на човечността … Започва още една учебна година, в която учители и родители ще вложат воля, мъдрост и надежди за успеха на младите хора.

Пожелаваме им здрава, вдъхновена и успешна учебна година!

На добър час!
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: info-2831522@edu.mon.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0879124915