2011


„Аз , компютърът и …“ 2011г.

За поредна година в Гимназия „Св. Климент Охридски“ се проведе конкурсът „Аз , компютърът и …“. В него взеха участие седем проекта от различни категории с общо 15 участници. Състезанието беше много оспорвано, но награди имаше за всички, както и почерпка за публиката, любезно осигурена от училищната закусвалня ЕТ „Марина“ и бистро „Моникс“ .

На първо място се класира проектът „Зависимост“ на Павел, Антония и Моника ученици от 12В клас. Той бе изключително атрактивен филм за зависимостта на младите хора от интернет. Второ място зае компютърна игра „Синапсис“ на Александър от 9 А клас, който любезно обясни кои центрове от мозъка ни развива тази игра. Трето място беше много оспорвано, като в крайна сметка спечелиха Евгени и Петър Нейчев от 12 Б клас с проект „Тестове“ по физика, в който показаха своите умения да програмират. Те изпитаха и публиката и раздадоха подходящи награди на изявилите се ученици. Четвърто място заеха Янка и Христофор от 10 А клас, които представиха научен филм за „Мълниите“ и дадоха полезни съвети как да се предпазим от тях.

Всички участници се представиха много добре и учениците в публиката оцениха това по достойнство, като гласуваха анонимно и излъчиха победител – проект „Тестове“ , авторите на който си поделиха вкусна торта.

Към галерията

Павел, Моника и Антония – XI В


Ива, Теодора и Янка – IX A