Випуск 2011


Изпращане на випуск 2011


На 20 май 2011г. удари последният училищен звънец за абитуриентите от 12а и 12б класове при Гимназия „Св. Климент Охридски”, гр. Елхово. Изпращането им започна, с посрещане на новото училищното знаме. Г- жа Йовка Драгоева, директор на Гимназията поздрави всички присъстващи с предстоящия празник – 24 май. Тя пожела на абитуриентите от випуск 2011 успех при започването на един нов етап от живота им, а също и да не забравят родното училище и учителите си. Нa изявилите се ученици в областта на математиката, литературата, както и различни състезания и олимпиади връчи грамоти. Гости на тържеството бяха, г-жа Живка Кафеджиева – зам. кмет в община Елхово, г-жа Венета Димитрова секретар в община Елхово, бивши учители, ученици и родители. Те поздравиха зрелостниците за отличните им резултати в курса на обучение пожелаха успешен старт в живота. Празничния концерт включваше изпълнение на песни и танци от ученици на Гимназия „Св. Климент Охридски”, както и на ДЮТС Яница – ОДК Елхово. Тържеството приключи с традиционно българско хоро.

Към галерията

Резултати на випуск 2011


На 3 юни МОМН официално обяви резултатите от майската сесия на ДЗИ за учебната 2010/2011 година. За пореден път учениците от Гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово постигнаха високи резултати на матурите.

„Изключително доволна съм от моите възпитаници и ги поздравявам за отличните оценки. Вярвам в техните възможности. Ще се постараем да продължим тази традиция“ – сподели директорът на учебното заведение – Йовка Драгоева, като пожела успех в бъдещите начинания на дванадесетокласниците.

Постигнатите резултати са плод на усилен труд и старание от страна на амбициозните ученици и педагогическия колектив на гимназията.

Резултати от ДЗИ 2013г.

Реализация на випуск 2011


Средното си образование през месец май 2011 година завършиха 47 зрелостници.
Най – предпочитани университети от кандидат-студентите бяха: Икономически университет – Варна (8 приети); УНСС (6);
Академия на МВР – Симеоново (3); Военно училище – Велико Търново (4); Технически университет – София (2)
и в други висши учебни заведения.

От завършилите ученици от 12А клас, 88% са приети във висши учебни заведения, а от 12Б клас 83%.