Випуск 2012


Изпращане на випуск 2012


И тази година изпратихме с гордост нашите абитуриенти от випуск 2012. Учители и ученици с радост се включиха в подготовката за празника им. Сутринта на 15 май започна празничната програма в Гимназия „Св. Климент Охридски”, с посрещане на училищното знаме. Гости на тържеството бяха инж. Татяна Петрова – Началник на РИО-Ямбол, г-н Николай Тончев – Председател на ОбС – Елхово, г-жа Живка Кафеджиева – зам. кмет в община Елхово, г-жа Венета Димитрова – секретар в община Елхово, г-жа Жана Ангелова – гл. експерт „Образование“ при общ. Елхово, бивши учители, ученици и родители.

В приветствието си г-жа Йовка Драгоева – директор на Гимназията поздрави всички абитуриенти за успешното завършване на средното им образование и за започването на един нов етап от живота им. С поздравително слово към зрелостниците се обърна и инж. Татяна Петрова, след което стартира празничният концерт, който включваше изпълнение на песни и танци от ученици на Гимназия „Св. Климент Охридски”, клуб по проект „Успех” – „Млад хороводец” с ръководител Яна Иванова, имаше поздрави и от самите абитуриенти и др. Завършващите ученици са 67, разделени в три паралелки с класни ръководители Султанка Николова, Генка Николова и Катя Михайлова.

Към галериятаРезултати от ДЗИ на 2012г.


На 11 юни МОМН обяви резултатите от майската сесия на ДЗИ за учебната 2011/2012 година. Традиционно учениците от Гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово постигнаха отлични резултати на матурите. Тези резултати са плод на дългогодишен и упорит труд от страна на учениците и педагогическия колктив на Гимназията.

Реализация на випуск 2012г.


Зрелостниците от Гимнзия „Св. Климент Охридски“ отново се представиха достойно на кандидатстудентските изпити. Гордеем се, че имаме почти пълна реализация на завършващите. Огромно разнообразие от избрани специалности се наблюдава и през тази учебна година. Традиционно е висок интересът към икономическите специалности, в УНСС София ще учат шестима, а във Варна и Велико Търново още осем. Архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия и ВСУ „Любен Каравелов“ са записали три ученички, а други четерима са избрали строителство на сгради и съоръжения в УАСГ. Гордеем се и с наш възпитаник, приет да учи право в Софийски унуиверситет, един приет в специалност фармация – Медицински университет София, двама във Висшето военноморско училище Варна, двама в Академия наМВР Симеоново и един в Национален военен университет Велико Търново. Има и ученици, които ще учат в престижни европейски университети – трима в Англия и един в Германия. Общо записалите технически специалности са единадесет, четирима – педагогика, осемнадесет са избрали икономически, шест военни специалности, а медицински трима.

В разнообразието от житейски избори на нашите възпитаници се крият години упорит труд на нашите преподаватели, затова щастието ни днес е споделено!