Випуск 2013


Изпращане на випуск 2013


На 24.06.2013г. от 10:00 часа тържествено бяха раздадени дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от ВИПУСК 2013, в двора на Гимназия „Св. Климент Охридски” – Елхово. Гости на събитието бяха г-жа Жана Ангелова – главен експерт образования в Община Елхово, както и Председателя на училищното настоятелство и общински съветник в местния парламент г-жа Нели Никова.

Йовка Драгоева – Директор на училището и г-жа Нели Никова, имаха честта да връчат дипломите на завършващите ученици. Училищното настоятелство награди всички отличници с химикал и папки с логото на училище, а за всички завършващи ученици имаше предвиден подарък химикал отново с логото на училището. Първите трима зрелостника с най-добър успех получиха и специално изработени красиви плакети. Честта да получат най-високите отличия имаха Денис Ангелов с успех 5,98 (първенец на випуска), Моника Чиликова с успех 5,95 и Милена Неделчева с успех 5,95.

66 са общо завършващите ученика през тази учебна година, като средния им успех е 5,22. Общо 5 са пълните шестици на Държавните зрелостни изпити (ДЗИ), от които четири по математика и една по биология и здравно образование. Училището е на второ място на ДЗИ по Математика и География и Икономика за цялата област Ямбол и на трето място на ДЗИ по Български език и литература, отново за цялата област Ямбол. Нещо повече, 24 от зрелостниците завършват през тази учебна година са с отличен успех, 32 ученика завършват с много добър успехи само 6 ученика завършват с добър резултат.

Към галерията

Резултати от ДЗИ 2013г.


За поредна година зрелостниците от Гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово постигнаха отлични резултати на матурите.

100% от всички явили се ученици – 62 на брой, успешно издържаха Държавните зрелостни изпити и ще получат дипломи за средно образование през месец юни. На ДЗИ по Математика има 4 пълни шестици – 6,00 и 1 по Биология и здравно образование, а общо 68% от учениците са получили оценка над 5,50. В таблица по долу е показан средния успех по класове и предмети.

Директора г-жа Йовка Драгоева и учителите на Гимназия „Св. Климент Охридски“, гр. Елхово се горедят с постиженията на своите ученици и ги поздравяват за постигнатите резултати.

Резултати от ДЗИ 2013г.

Реализация на випуск 2013г.


В живота на Гимназията всеки випуск оставя своя следа. Випуск 2013 ще бъде запомнен с успеха си на кандидатстудентските изпити. Този техен успех дава основание на Г „Св. Климент Охридски” – гр. Елхово, ежегодно да са утвърждава като водещо училище с безспорен авторитет и престиж.

Авторитетът и престижът се изграждат с приемственост и уважение между поколения ръководители, учители и ученици. Преподавателите знаят, че техните зрелостнити ще се превърнат в образовани хора, запазили най-ценните си качества: организираност, любознателност и взискателност към себе си.

Около 92 % са учениците от Г „Св. Климент Охридски”, които за предстоящата учебна година са приети в най-престижните висши учебни заведения в страната. Всеки е избрал желаната специалност, в която ще намери своята отлична реализация:

– Икономика – 22;
– Архитектура – 2;
– Педагогика – 7;
– Аграрен Университет – 4;
– Социални дейности – 2;
– Академия на Министерството на вътрешните работи – 2;
– Информационни технологии – 2;
– ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” – 1;
– Право – 1;
– Актьорско майсторство – 1;
– Медицина – 1.

Сега животът е пред тях и със своите знания пристъпват уверено, отправили взор право напред. С дръзновение и кураж бъдещите студенти ще реализират своите смели мечти! Предстоят още много поводи за гордост!