Достойно представяне на младите огнеборци от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово на републиканското първенство в „Албена“


От 6 до 09 юни 2022 год. в курортния комплекс „Албена“ се провеждат XXI-те републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Регионална дирекция противопожарна безопасност и защита на населението – гр. Ямбол е представена от отбор с 10 ученици от ПГ “Св. Климент Охридски“ – Елхово, под ръководството на инспектор Николай Георгиев от РСПБЗН – гр. Елхово, както и от Койчо Койчев – учител по физическо възпитание и спорт.

Съорганизатори на събитието са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерство на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта, с подкрепата на Българската федерация по пожароприложен спорт.

В младежката надпревара участват близо 300 ученици на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 областни шампиона. Тимът на ПГ “Св. Климент Охридски“ (при изключителни лоши метеорологични условия) завършва на 19-то място в първата състезателна дисциплина „Бойно разгръщане на състезателна пътека“.  На следващия ден, 8 юни, нашите състезатели заемат 17-то място във втората дисциплина „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

При общото комплексно класиране елховският отбор се представя достойно и завършва на 19-то място, като крайния резултат се сформира чрез сбор от постигнатите точки в двете дисциплини (съгласно Правилата за провеждане на състезания на младежките противопожарни отряди – безгрешно изпълнение  на бойно разгръщане, по-добро време, по-малък брой наказателни точки и по-малка възраст на състезателите).

„По информация на г-н Койчо Койчев, нашите огнеборци са се справили много добре, но технически грешки са им коствали по-добро класиране. Вярвам, че догодина отборът ще бъде сред първенците.“ – коментира пред elhovo.news Йовка Драгоева, директор на ПГ „Св. Климент Охридски“, поздравявайки момчетата и техните ръководители за достойното представяне в националното състезание.
Последно публикувано в Награди
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068