Тържествено изпращане на Випуск 2022 в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“

Публикувано в Новини на 12.05.2022 в 22:11 часа

На 12 май в ПГ „Св. Климент Охридски“ се състоя вълнуващо тържество, посветено на абитуриентите. Училищният двор събра ученици, учители, родители и гости. След вълнуващия час на класа, зрелостниците на г-жа Виолета Илчева и на г-жа Татяна Димитрова очакваха звуците на последния звънец. По обичай, пред прага на любимото училище директорът – Йовка Драгоева разплисна вода за хубав късмет от обкиченото със здравец менче, а те за последно присъстваха на церемонията по предаване на училищното знаме. Със заръка да го пази чисто и неопетнено, дванайсетокласникът Петър Петев предаде знамето на новия знаменосец – Георги Иванов от 11А клас.

С обяснимо вълнение, г-жа Драгоева сърдечно приветства завършващите младежи, като подчерта, че в гимназията те с грижа и последователност са получили знания и умения, необходими за бъдещия нов живот. Пожела им да се справят успешно с предстоящите матури и кандидатстудентски изпити, както и с всички житейски предизвикателства. Спазвайки традицията, Ралица Антонова и Натали Михова от 12А клас произнесе абитуриентско слово от името на випуск 2022 – част от живота на ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово.

Емоционално заредени, водещите тържеството – Христо Раванов и София Терзиева от 11 клас посветиха стихове на невероятния випуск, а музикална група „Вдъхновение“ към читалище „Развитие“ – Елхово, с ръководител Елена Иванова, запяха песента „Клетва“, заедно със зрелостниците, които образуваха два символични кръга. Своя поздрав към младите хора поднесе и танцовият ансамбъл „Яница“ към Общински детски комплекс – Елхово, с ръководител Цветанка Христова, като и танцовият състав „Младо тракийче“ към читалище „Развитие“ – Елхово, с ръководител Марина Ковачева.

Гости на церемонията по изпращането на дванайсетокласниците бяха Петър Киров – Кмет на Община Елхово, Председател и членове на Управителен съвет на Училищното настоятелство, Председател и членове на Обществения съвет на гимназията, директори, учители и родители.

Тържеството завърши с всеобщо хоро, под музикалния съпровод на гайда и тъпан.

Различни и неповторими, абитуриентите от випуск 2022 на ПГ „Св. Климент Охридски“ поемат по своя житейски път, изправят се пред предизвикателствата на утрешния ден. Те са окрилени от младежкия си ентусиазъм, уверени са в знанията си, наслаждават се на силата и красотата на своята младост.

На добър час, момичета и момчета! Уроците не свършват с последния училищен звънец – винаги бъдете отворени за нови предизвикателства, търсете и мечтайте!
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068