Проектно-базиран урок по български език и литература в 11-б клас

Публикувано в Новини на 25.05.2023 в 14:06 часа

На 18.05.23 г. в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“, гр. Елхово се проведе проектно-базиран открит урок по литература с учениците от 11-б клас и с преподавател Сани Иванова.

Чрез  проектно-базираното обучение учениците развиват редица умения – учат се как са решават проблеми, развиват умения за работа в екип, развиват своята креативност и аналитичен ум. И всичко това, докато на самите тях им е интересно, влизайки в ролята на изследователи.

Единадесетокласниците представиха своите проекти, свързани с темата „Отношението между обществото и властта“, пред съучениците си, директора на училището и част от учителите. В хода на урока, учениците показаха знанията си, като решаваха интерактивни игрословица и кръстословица. Презентации бяха подготвили Стоян Георгиев, Виктория Табакова и Росица, Георги Дамянов, Биляна и Зорница, Ева и Яна. Те презентираха по различни и атрактивни начини проучванията си по темата, но в различни аспекти – в лексиката, литературата – българска и чужда, историята, киното и изкуството.

Специален гост на урока бе г-н Георги Георгиев – старши експерт по български език и литература, който поздрави г-жа Иванова и класа за доброто представяне.
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: info-2831522@edu.mon.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0879124915