С поредица от традиционни инициативи, Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово отбеляза 102-та годишнина от създаването си

Публикувано в Новини на 09.12.2022 в 10:48 часа

Повече от седмица преди кулминацията на събитието, гимназията проведе редица инициативи, посветени на своя Патрон. На 25 ноември, когато БПЦ почита паметта на Свети Климент Охридски, педагогическата колегия присъства на водосвета в храм „Св. Димитър Солунски“, който отслужи отец Николай Клюнков за здравето на всички, работещи и учещи в училището.

Особен акцент в предпразничните дейности беше поставен върху ученическото самоуправление. По инициатива на Ученическия парламент, подкрепена от ръководството на гимназията, на 7.12.2022, многоочакван от учениците учебен ден, младите хора заеха работните места на директора и на учителите си.

На 8.12.2022 г. тържественият концерт, посветен на патронния празник на ПГ „Св. Климент Охридски“, препълни залата на НЧ „Развитие – 1893“. Заедно с настоящите учители и възпитаници на училището, на спектакъла се насладиха и специалните гости: Живка Кафеджиева – Заместник кмет на Община Елхово; Председател и членове на Управителен съвет на Училищното настоятелство на гимназията; Председател и членове на Обществения съвет на гимназията; директори, бивши учители и родители.

Начало на богатата програма постави литературно-музикалната композиция „Училище за мечти“ на ученици от групата за занимания по интереси „Езиков свят“ в ПГ „Св. Климент Охридски“ и ученици от литературен клуб „Словесно ателие“ в ОДК – Елхово, като част от публичните изяви на двете групи за учебната година.

Директорът на училището Йовка Драгоева в своето слово честити празника на всички, пожелавайки на учениците усърдност и амбиция в овладяването на знанията, за да превърнат мечтите си в реалност, да носят с гордост и достойнство името на своя патрон Свети Климент Охридски,  да съхранят неговия книжовен дух, преодолявайки трудностите и смело да гледат в бъдещето. Благодари им за труда, за талантите, за волята и желанието за успехи, които са принос за утвърждаване авторитета на гимназията.

Тържествена беше и церемонията по официалното обявяване на „Учител и ученик на годината“, като избор на Педагогическия съвет. За цялостна дейност по издигане авторитета и престижа на ПГ „Св. Климент Охридски“ бяха излъчени ст. учител Галина Кънева и Георги Иванов от XIIа клас. Директорът връчи грамоти и плакети на двамата отличени.

Иван Костов от XIа клас, който е председател на Ученическия парламент, връчи грамоти и медали на индивидуалните и на отборните победители от спортните срещи, проведени в предпразничната седмица. Първите три места от тенис на маса заеха Десислав от XIа, Живко от Xб, Мартин от XIб. Победител във волейболните мачове между класовете стана отборът на XIб клас, а отборите на XIIб и IXб клас се класираха съответно на второ и трето място.

Тържеството продължи с разнообразни изпълнения на талантливите възпитаници на гимназията, което се превърна е реален спектакъл. Освен като великолепни рецитатори, учениците се проявиха като брилянтни певци и танцьори. Впечатляващо беше представянето на: Сборна вокална група от гимназията с ръководител Снежана Делчева; Балетна школа при НЧ „Развитие“ с ръководител Милена Вълева; индивидуалното изпълнение на Никол Хаджиева от XIа клас.

Габриела и Гергана от IXа клас, които направиха своя успешен дебют като водещи програмата, обявиха с вълнуващи слова за Св. Климент Охридски и за ПГ „Св. Климент Охридски“ финала на празника. Танцов състав „Младо тракийче“ с ръководител Марина Ковачева спечели последните овации на сцената.
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: info-2831522@edu.mon.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0879124915