ЗАНИМАНИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ПО МАТЕМАТИКА В ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – ГР. ЕЛХОВО

Публикувано в Новини на 19.02.2020 в 15:48 часа

Всяка наука достига своето съвършенство, когато се опре на Математиката. Тази мисъл е водеща за математиците от училището ни.

Това е и причината за сформиране на групи за Занимания по интереси – Математика в Гимназията.

Учениците от 9-А, 10-А и 11-А клас участват в една от тях с ръководител г-жа Стоянка Янева. Те решиха да разгледат интересната тема за  Златното сечение и да я споделят с всички интересуващи се съученици.

Наричано още „божествена пропорция“, Златното сечение е не само математическо понятие, но е и символ на красота, хармония и съвършенство във всички сфери на живота. Терминът е въведен от Леонардо да Винчи като пропорция за „идеалното човешко тяло“. Тази пропорция има стойност 1,618.

Примери за използването на това съкровище на геометрията са Египетските пирамиди, Партенонът в античния Акропол, катедралата Парижката света Богородица, универсално е за всички явления в природата.

Вениамин Велков от 11-А клас подготви интересна презентация по темата – Златното течение.

Павлина Павлова, Ралица Иванова, Ралица Антонова, Виктория Колева от 10-А клас и Моника Бозукова от 11-А клас изработиха красиво табло, показващо приложенията на това чудо, наречено Златно сечение.
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068