Публично занятие на „Езиков свят“ в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“

Публикувано в Новини на 14.02.2020 в 12:54 часа

Представителната изява на групата по интереси „Езиков свят“ с ръководител ст. учител Виолета Илчева се проведе на 13.02.2020 г. в кабинета по Български език и литература. Освен учениците от групата присъстваха техни приятели и съученици от същите класове, както и класните им ръководители. Целта на групата е да развива езиковите и литературните компетентности на учениците, с оглед успешното им представяне на ДЗИ и НВО, а също и да насърчава опитите им за лично творчество.

Занятието бе водено от самите ученици. Дойка и Денимира, Алексия и Симона от XII-а клас, Ралица и Виктория от X-а клас проведоха с двете подгрупи и с публиката онлайн литературни тестове, представени по интересен и забавен начин. Дванадесетокласниците и десетокласниците трябваше да свържат имена на герои с името на автора, от чиято творба са те;  имена на герои с литературната творба; заглавието на литературната творба с нейния автор и с нейния жанр. Електронната платформа отчиташе не само правилните, но и грешните отговори на участниците в интерактивната игра. Вторият етап от изявата включваше „Работа с текст“. Учениците работиха над два текста с въпроси към тях, изискващи прилагане на умения за извличане на информация от текст, както и проявена много добра функционална грамотност.

В края на представителното занятие участниците в „Езиков свят“, както и публиката, изразиха съгласие с направената от г-жа Илчева констатация, че“Българският език и литературата са предизвикателство, но и приятел по пътя на успеха“.
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068