Коледно тържество и Коледен благотворителен базар организира ПГ „Св. Климент Охридски“

Публикувано в Новини на 20.12.2019 в 17:20 часа

Преди Рождество Христово и дългоочакваната ваканция, учениците от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово пресъздадоха очарованието на най-прекрасния християнски празник. На 20 декември коледарски наричания и песни огласиха училищното пространство.

Възпитаници на учебното заведение и на художествения ръководител г-жа Снежана Делчева, приеха образа  на традиционните коледари. Облечени празнично, с накичени калпаци, те пяха ритуални песни и изричаха благословии за здраве, берекет и късмет. Изявата на момчетата се превърна в цяло представление, като финал на създадената празнична атмосфера в гимназията. По отколешен обичай коледарската дружина беше дарена от Директора  с обредна пита. Г-жа Йовка Драгоева  поздрави и всички ученици, пожелавайки им успехи през идната 2020-та година, да бъдат живи и здрави, и най-вече – добри и съпричастни.

Духовните потомци на Св. Климент от Елхово са се доказали не само със знанията и талантите си в различни сфери на образованието и културата, но и неведнъж са доказвали  своята човечност, доброта и съпричастност към благотворителността. За втора поредна година под егидата на Ученическия парламент гимназистите организираха Коледен благотворителен базар в центъра на града, а после и в партера на училището  –  тази година в подкрепа на нуждаеща се от лечение в чужбина млада жена от Елхово.

Междувременно на сайта на ПГ „Св. Климент Охридски“ се публикуваха и резултатите от тазгодишния конкурс за най-красива коледно-новогодишна украса в класните стаи. Творческите усилия и креативността на всеки клас бяха оценени от комисия – учители.

Коледното тържество завърши с традиционно българско хоро. Ученици, учители и служители си пожелаха весели празници, късмет през новата година и хубава ваканция.
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068