Първият учебен ден на ПГ „Свети Климент Охридски“ за 2019/2020 година – едно старо и познато ново начало

Публикувано в Новини на 16.09.2019 в 17:04 часа

16 септември – денят, в който учениците от ПГ „Св. Климент Охридски“  изпратиха  подобаващо незабравимото прекрасно лято, оставяйки след себе си купища преживявания от ваканцията, за които с усмивка ще си спомнят през новата учебна година.

Днес  те за пореден път, заедно със своите учители, се събраха в двора на училището и  откриха, че всичко си е постарому, и все пак – не съвсем. Класните стаи, фоайетата, коридорите… –  уж – същите, а обновени. Средношколците са пораснали, събрали сили и енергия , те с нов заряд стартират учебната 2019/2020 година.

По традиция празникът започна с химна на Република България и издигане на националния флаг, посрещане на училищното знаме и вдъхновяващата реч на Директора. С гордост и уважение към труда на ученици и преподаватели, г-жа Йовка Драгоева акцентира върху успехите на училището и неговите възпитаници. В словото си тя се обърна и към новопостъпилите осмокласници с думи на задоволство за избора, който са направили.

Гости на официалното откриване на новата учебна година бяха Петър Киров  – Кмет на община

Елхово, Здравко Динев – старши експерт по природни науки и екология в РУО, бивши колеги и възпитаници.

За празничното настроение допринесоха също талантите на училището чрез своите песни и искрени пожелания. Новодошлите осмокласници изглеждаха малко смутени, но въпреки това в очите им личеше гордост и нетърпение да продължат образованието си точно тук и да срещнат нови приятели. Противно на тях, дванадесетокласниците бяха доста уверени и с радост посрещнаха своя последен първи учебен ден. Водещите на тържеството също създадоха чудесно настроение и показаха, че в гимназията учат умни, красиви и талантливи ученици.

Приветствия към възпитаниците и учителите отправиха Кметът на Община Елхово и експертът от Регионалното управление на образованието.

След плиснатата от Директора вода пред входа на учебното заведение и символичното биене на училищния звънец, средношколците и класните им ръководители по стара традиция бяха посрещнати с погача, получавайки послание за успех. Сградата, стилно украсена, посрещна учениците с  освежен интериор за първи час на класа.

Пожелаваме им успешна, спорна и здрава учебна година!
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068