Иновативна благотворителност на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“

Публикувано в Новини на 28.06.2019 в 8:07 часа

По инициатива на ученици от XI-a клас и Ученическия парламент на ПГ „Св. Климент Охридски“, през втория учебен срок в училището стартира благотворителна кампания „Дари капачка – спаси живот“.

Младежите, както и техните преподаватели, се включиха сърцато в благородната идея. Вместо да изхвърлят своите пластмасови капачки в коша за отпадъци, те ги събираха в големи пластмасови бутилки, поставени по коридорите, фоайетата и в някои от кабинетите на училището.

През последните дни на отиващата си учебна година бъдещите зрелостници и класният им ръководител Галина Кънева взеха решение да се присъединят към местното начинание на група млади елховлии от община Елхово – „ Да напълним голямото сърце на Елхово“. В поставеното, в двора на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, алено метално сърце за събиране на пластмасови капачки за рециклиране, единайсетокласниците  изсипаха над 15 десетлитрови бутилки от малките пластмасови изделия.

Гимназистите възнамеряват да продължат участието си в кампанията и през следващата учебна година. Те се надяват, че с проведената акция ще насочат още повече общественото внимание към важността от оказване на подкрепа на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – в закупуването на апаратура и различни лечебни дейности.
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068