Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ връчи дипломите на своите зрелостници от Випуск 2019 година

Публикувано в Новини на 19 юни 2019 в 12:42 часа

Всеки край в живота на човека дава път на едно ново начало. Дипломирането е сред най-вълнуващите мигове за завършващите зрелостници. В този момент от живота си те са изправени пред едно ново за тях предизвикателство, непознато до този момент. Изправени са пред избора накъде да поемат от тук нататък. Това са мигове от техния живот, изпълнени с безброй приятни емоции, очаквания, трепет, но и известно притеснение от неизвестността, която стои пред тях.

Всички тези чувства и емоции се усещаха и сред завършващите ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово на 19 юни 2019 година, когато те държаха в ръка своите дипломи. Атмосферата, по време на церемонията по връчването на официалния документ, беше наситена с радост, възторг и много вълнение.

Завършилите вече гимназията се почувстваха наистина специални, защото този ден не беше просто връчване на документ за завършена степен на образование. Той всъщност е свидетелство за обичта и вниманието, които всеки зрелостник получи, така както е получавал грижи през целия период на обучението си от класните ръководители Катя Димитрова и Петя Димитрова , от ръководството и преподавателите в ПГ „Св. Климент Охридски“.

Освен, че отправи поздрав към завършващите, с пожелания за един успешен старт в живота, да побеждават всички трудности, които се изправят на пътя им, да стъпват самоуверено и непоколебимо, г-жа Госпожа Йовка Драгоева – директор на училището, изрази своето удовлетворение и гордост от постигнатите много добри резултати на държавните зрелостни изпити, които са доста над средните за страната.

49-те ученици от тазгодишния випуск са се справили на 100% успешно на Матурите, като средният успех от всички ДЗИ е Мн. Добър 4,72. По Български език и литература (49 ученици) успехът е Мн.добър 4,92; по География и икономика (24 ученици) – Добър 4,49; по Английски език (13 ученици) – Мн.добър 5,09; по Математика (10 ученици) – Отличен 5,59; по Биология (2 ученици) – Отличен 5,74.

Обявяване дипломирането на всички зрелостници беше посрещнато с радостни възгласи. Равносметката е – среден успех от дипломата Мн. добър 5,11: 22 отлични дипломи, 10 – много добри, 16 са добрите, а само една е с успех „среден“.  Учениците с най-високо постижение по време на 5-годишната си подготовка са: Станислава Иванова – Отличен 5,97; Доника Недялкова – Отличен 5,92; Сани Филипова – Отличен 5,88.

Г-жа Драгоева награди първенците на випуска с плакети, а на отличниците връчи специални тефтери с логото на гимназията. Всички завършващи получиха химикалки с името на учебното заведение. Наградите за дипломираните гимназисти бяха осигурени от Училищното настоятелство.

По традиция в края на церемонията всички се снимаха за спомен и си пожелаха на добър път в живота и до нови срещи.

Завърши  Випуск 2019 на ПГ „Св. Климент Охридски“ от знаещи, можещи, амбициозни млади хора. На добър час, момичета и момчета! Обичайте родния си град, родния си край и винаги се връщайте! Бъдете много щастливи! Разнасяйте славата на нашия град, живи и здрави да сте!
Последно публикувано в Новини
Контакти

Email: highschool_elhovo@abv.bg
Адрес: обл. Ямбол
гр. Елхово 8700
ул. „Ангел Вълев“ 39

Телефони:

Директор: Йовка Драгоева
тел. 0478/ 88067

Касиер: тел. 0478/ 88068